Recept

Zalm met pancetta, boontjes en puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk uit de oven

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de boontjes schoon. Schil de aardappelen. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.

  2. 2

    Kook de aardappelen gaar en pureer ze met de melk en een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.

  3. 3

    Pel de ui en snij in ringen. Fruit ze samen met de boontjes kort in boter.

  4. 4

    Bestrijk een ovenschaal met olijfolie. Kruid de zalmfilets met peper, leg er een takje rozemarijn op en omwikkel met pancetta. Leg de vis in de ovenschaal en zet 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Pel en pers de knoflook. Meng met het citroensap, de olijfolie, groene kruiden, peper en zout. Verdeel over de vis en werk af met amandelschilfers. Serveer met de aardappelpuree en de boontjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm met pancetta, boontjes en puree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!