Visgratin

Visgratin
(17)

Het uienkorstje geeft deze supersnelle visgratin een pittig extraatje

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g visfilet (griet, rode poon, kabeljauw...)
  • preiwitten
  • uien
  • g emmentaler (geraspte)
  • boter
  • dl room
  • el kerriepoeder
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200° C. Spoel de prei en snij 'm in heel fijne ringen. Beboter een ovenschotel en leg er de preiringen in. 

2

Verdeel de visfilets over de prei. Kruid met peper en zout. 

3

Snij de uien in ringen. Stoof ze in wat boter en doe er het kerriepoeder bij. Roerbak tot ze zacht zijn. Roer er de room door. 

4

Schep de uien over de vis. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de visgratin 45 minuten in de oven. 

Lekker met aardappelpuree

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Super lekker, heerlijk gerechtje waar weinig voorbereiding aan is. Zelfs voor niet viseters.

gepost door juweeltje op 14/05/2015 19:31 #

 

Een visgerechtje waarmee je iedereen aan tafel krijgt. En bovendien erg snel klaar. Een aanrader!

gepost door Katelijne 89 op 09/10/2012 22:59 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Mei

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Zomerse steak met een zuiderse twist
     
  • Bloemkool: in couscous of pannenkoekjes of...
     
  • Paleo: dé eettrend
     
  • De keuken van chef Ottolenghi: simpel en vol aroma's
     
  • De smaak van vakantie: tapas, mezze, homemade foccacia

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?