Soep van groene asperges

Soep van groene asperges
(3)

Smakelijk soepje

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g groene asperges
  • aardappel
  • chilipeper
  • sjalot
  • teentje knoflook
  • limoen (sap van)
  • ml room
  • g geraspt kaas
  • ml kippenbouillon
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Spoel de asperges en snij ze in stukjes. Hou de puntjes apart voor de afwerking. Schil de aardappel en snij in stukjes.
2
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snipper het. Stoof ze samen in olijfolie.
3
Doe de aardappel en de asperges, zonder de punten, bij de sjalot en stoof even mee. Blus met de bouillon. Laat nog 10 minuten koken.
4
Mix de soep en roer er de room door. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Roerbak de aspergepunten gaar in olijfolie.
5
Schep de soep uit en werk af met kaas en aspergepunten.
Mini tuin maxi effect

Mini tuin maxi effect

Ook als je tuintje erg klein of bijna onbestaande is, kun je het nog mooi vullen met groeiend en bloeiend groen. Het grote geheim: elk miniem vrij plekje benutten, door bijvoorbeeld in de hoogte te werken of planten op te hangen. In dit boek vind je liefst 20 inspirerende, grappige en snel klaar projecten die kleur, focus en een ‘wow’-effect in huis of op je bescheiden buitenplek brengen. Zelfs een piepklein balkonnetje, een trede, een vensterbank of een muur kunnen volstaan! Van potten maak je bijzondere, heel persoonlijke blikvangers, en miniatuurplanten worden zonder veel moeite een tuin in ‘t klein. Laat je inspireren, duik in de wereld van de minituintjes en je zegt nooit meer dat jij geen plaats hebt voor planten!

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?