Recept

Gevulde courgette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig gevuld met geitenkaas

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de courgettes en halveer ze in de lengte. Lepel het vruchtvlees eruit tot op 0,5 cm van de schil en hak het fijn. 

  2. 2

    Snij de tomaten onderaan kruislings in. Dompel ze 8 à 10 seconden onder in kokend water en laat ze meteen schrikken in koud water. Pel en ontpit ze, snij ze in miniblokjes. 

  3. 3

    Vermeng de tomatenblokjes met een vierde van het courgette vruchtvlees, de tomatenpuree, het paprikapoeder, zout en peper. Kneed het mengsel door het gehakt en verdeel het over de courgettehelften. Bestrooi met kaas.

  4. 4

    Schik de gevulde courgettes op een met bakpapier bekleed bakblik en zet ze een halfuurtje in de oven. Kook intussen de rijst gaar.

  5. 5

    Breng voor de saus de wijn aan de kook met de tomaten, de rest van de gehakte courgette, de ui, de knoflook en het chilipoeder. Breng op smaak met ketchup. 

  6. 6

    Serveer de courgettes op een bedje van rijst, zo blijven ze mooi rechtop staan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde courgette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!