Gevulde courgette

Gevulde courgette
(34)

Hartig gevuld met geitenkaas

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g rijst
  • g rundergehakt
  • tomaten (gepeld en ontpit + 400 g extra voor de saus)
  • courgettes
  • ui (gesnipperd)
  • g geitenkaas (geraspt)
  • el tomatenpuree
  • el vloeibare tomatenpuree (of tomatenketchup, voor de saus)
  • ml witte wijn
  • el basilicum (gehakt)
  • snuifje chilipoeder
  • snuifje paprikapoeder (pikant)
  • tenen knoflook
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de courgettes en halveer ze in de lengte. Lepel het vruchtvlees eruit tot op 0,5 cm van de schil en hak het fijn. 

2

Snij de tomaten onderaan kruislings in. Dompel ze 8 à 10 seconden onder in kokend water en laat ze meteen schrikken in koud water. Pel en ontpit ze, snij ze in miniblokjes. 

3

Vermeng de tomatenblokjes met een vierde van het courgette vruchtvlees, de tomatenpuree, het paprikapoeder, zout en peper. Kneed het mengsel door het gehakt en verdeel het over de courgettehelften. Bestrooi met kaas. 

4

Schik de gevulde courgettes op een met bakpapier bekleed bakblik en zet ze een halfuurtje in de oven. Kook intussen de rijst gaar. 

5

Breng voor de saus de wijn aan de kook met de tomaten, de rest van de gehakte courgette, de ui, de knoflook en het chilipoeder. Breng op smaak met ketchup. 

6

Serveer de courgettes op een bedje van rijst, zo blijven ze rechtop staan

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Vandaag gemaakt en het was SUPER lekker!!

gepost door RETRO op 07/02/2012 17:41 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Mei

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Zomerse steak met een zuiderse twist
     
  • Bloemkool: in couscous of pannenkoekjes of...
     
  • Paleo: dé eettrend
     
  • De keuken van chef Ottolenghi: simpel en vol aroma's
     
  • De smaak van vakantie: tapas, mezze, homemade foccacia

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

3 x kip op de barbecue

VLAM

Deze heerlijke stukjes kip zijn er gloeiend bij… Zalige zomerkost!

Ontdek snel de lekker receptjes met kip!

Libelle-Lekker & VLAM