Recept

Kipsaté met gegrilde zomerprei en aardappelmosterdsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smakelijke combinatie

bereiding
  1. 1

    Boen de ongeschilde aardappelen schoon. Kook ze gaar in licht gezouten water met de laurier. Giet af, laat afkoelen en snij in stukken. Maak de andere groenten schoon.

  2. 2

    Blancheer de prei enkele minuten in kokend water, laat schrikken onder koud water en laat afkoelen.

  3. 3

    Snipper de sjalot en de gespoelde lenteui. Meng ze met de zure room, de helft van de knoflook en de mosterd. Schep dit door de aardappelen. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij de selder in boogjes, de venkel in fijne plakjes. Snipper de peterselie. Meng met de selder, venkel en wat olijfolie. Kruid met selderzout en peper.

  5. 5

    Snij de ui in stukken. Prik afwisselend kip en ui op spiesjes en bestrijk ze met olijfolie.

  6. 6

    Meng de rest van de knoflook met de tijm, rozemarijn en olijfolie. Bestrijk er de prei mee. Gril de kipspiesjes en prei goudbruin. Serveer ze met de aardappelsalade, venkelsalade en een dipsaus van olijfolie en balsamicoazijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipsaté met gegrilde zomerprei en aardappelmosterdsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!