Recept

Kaastaart met kriekengelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Onweerstaanbaar lekker

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de cacao, 50 g suiker en een snuifje zout. Maak een kuiltje en breek er 1 ei in. Kneed samen met de boter tot een bal en wikkel die in vershoudfolie. Leg een half uurtje in de koelkast.

  2. 2

    Splits 4 eieren. Meng de dooiers met de plattekaas, 180 g suiker, de vanillepudding en het citroensap. Klop het eiwit stijf met wat zout. Spatel het door de crème.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. Schik het in de vorm en druk de randen wat aan. Schep er de kaascrème in. Zet 1 uur in de oven.

  4. 4

    Laat de krieken uitlekken en breng het sap aan de kook met het maïszetmeel. Doe er de krieken weer bij en laat wat afkoelen.

  5. 5

    Neem de taart uit de oven. Verdeel er de lauwe krieken over en laat afkoelen. Ontvorm en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaastaart met kriekengelei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!