Recept

Vogelnestjes met tomatensaus en kruidenrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Light variant: 502 kcal per persoon

bereiding
  1. 1

    Pel de eieren. Pel en snipper de ui en fruit ze glazig in boter. Blus met de madera. Voeg de tomaten en de Provençaalse kruiden toe. Laat 5 minuten zacht doorkoken.

  2. 2

    Borstel de paddenstoelen droog schoon. Snij ze in plakjes en voeg ze bij de saus. Laat 5 tot 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt in 4 porties. Verpak elk ei in een laagje gehakt. Leg de vogelnestjes in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 25 minuten goudgeel en gaar in de oven.

  4. 4

    Los het bouillonblokje op in een pan met water en kook er de rijst in gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er de peterselie en bieslook door.

  5. 5

    Serveer de vogelnestjes met de saus en de rijst. Werk af met een plukje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vogelnestjes met tomatensaus en kruidenrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!