Recept

Rabarbertaart met meringue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Overheerlijk

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem, 1 el vanillesuiker, de eidooier, boter en zout in een keukenrobot en mix tot een soepel deeg. Kneed tot een bal en wikkel in plasticfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette en met bloem bestoven taartvorm mee, van 26 cm doorsnede. Duw het deeg goed tegen de rand aan en beleg het met bakpapier en bakparels (of droge erwten). Zet 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en de bakparels en zet nog 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Zet intussen de oven op grillstand.

  3. 3

    Maak de rabarber schoon en snij in stukjes. Doe ze samen met het citroensap, het zakje vanillesuiker en de geleisuiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken en neem dan van het vuur af.

  4. 4

    Bestrooi de taartbodem met amandelpoeder en schep er de rabarbercompore op. Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker en de citroenschil.

  5. 5

    Verdeel de eiwitten over de rabarber en zet de taart 5 tot 10 minuten onder de grill. Laat afkoelen. Werk af met aardbeien (of bessen).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rabarbertaart met meringue

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!