Varkenswangetjes

Varkenswangetjes
(76)

Verrassend stoofpotje

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 10 personen

  • sneetjes bruin brood
  • kg varkenswangen
  • uien
  • g boter
  • mosterd
  • cl donkerbruin bier (trappistenbier)
  • el rode wijnazijn
  • teentjes knoflook
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij de varkenswangetjes in niet te kleine stukken. Bak het vlees aan in wat boter. Haal het vlees uit de pan. 

2

Snipper de uien fijn. Fruit aan met wat boter in de pan waarin u het vlees gebakken hebt. Voeg, zodra de uien mooi gekleurd zijn, de azijn en het vlees toe met de tijm en de laurier. Kruid met peper en zout en roer om.

3

Blus met het bier. Besmeer de sneetjes brood met mosterd en leg ze op het vlees. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje twee uur garen. Roer geregeld om aanbakken te voorkomen en controleer het vlees met een vork, het moet uiteenvallen. 

4

Bind voor het serveren de saus eventueel met wat los geroerde maïzena, proef en breng op smaak met peper en zout. 

Lekker met handgesneden frietjes

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Heel lekker !!

gepost door pilata op 30/01/2012 20:28 #

 

heel lekker

gepost door dientje op 09/12/2011 18:45 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Mei

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Zomerse steak met een zuiderse twist
     
  • Bloemkool: in couscous of pannenkoekjes of...
     
  • Paleo: dé eettrend
     
  • De keuken van chef Ottolenghi: simpel en vol aroma's
     
  • De smaak van vakantie: tapas, mezze, homemade foccacia

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

3 x rundsvlees op de grill

VLAM

Lekker, rundvlees... En nog lekkerder als je het op de rooster legt. Probeer deze recepten en je weet niet wat je proeft!

Ontdek snel 3 nieuwe bbq recepten met rundsvlees!

Libelle-Lekker & VLAM