Champignonroomsaus

Champignonroomsaus
(28)

Onmisbaar bij een lekkere steak

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • sjalotten
  • teentje knoflook
  • ml kalfsfond
  • ml room
  • g champignons
  • citroensap
  • boter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
2
Verhit wat boter in een pan en bak de champignons in porties goudbruin. Haal ze uit de pan.
3
Smelt opnieuw wat boter in de pan en stoof er de sjalot en de knoflook in glazig. Giet er de fond en de room bij en laat inkoken tot sausdikte.
4
Doe vervolgens de champignons bij de saus en laat nog 3 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
Mini tuin maxi effect

Mini tuin maxi effect

Ook als je tuintje erg klein of bijna onbestaande is, kun je het nog mooi vullen met groeiend en bloeiend groen. Het grote geheim: elk miniem vrij plekje benutten, door bijvoorbeeld in de hoogte te werken of planten op te hangen. In dit boek vind je liefst 20 inspirerende, grappige en snel klaar projecten die kleur, focus en een ‘wow’-effect in huis of op je bescheiden buitenplek brengen. Zelfs een piepklein balkonnetje, een trede, een vensterbank of een muur kunnen volstaan! Van potten maak je bijzondere, heel persoonlijke blikvangers, en miniatuurplanten worden zonder veel moeite een tuin in ‘t klein. Laat je inspireren, duik in de wereld van de minituintjes en je zegt nooit meer dat jij geen plaats hebt voor planten!

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

met dank

gepost door Veerle Mortier op 02/01/2014 18:05 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?