Champignonroomsaus

Champignonroomsaus
(12)

Onmisbaar bij een lekkere steak

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  
Ingrediënten voor 4 personen
  • sjalotten
  • teentje knoflook
  • ml kalfsfond
  • ml room
  • g champignons
  • citroensap
  • boter
  • peper
  • zout
Bereidingswijze
1
Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
2
Verhit wat boter in een pan en bak de champignons in porties goudbruin. Haal ze uit de pan.
3
Smelt opnieuw wat boter in de pan en stoof er de sjalot en de knoflook in glazig. Giet er de fond en de room bij en laat inkoken tot sausdikte.
4
Doe vervolgens de champignons bij de saus en laat nog 3 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

met dank

gepost door Veerle Mortier op 02/01/2014 18:05 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

Libelle Shop


Meer producten