Champignonroomsaus

Champignonroomsaus
(15)

Onmisbaar bij een lekkere steak

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • sjalotten
  • teentje knoflook
  • ml kalfsfond
  • ml room
  • g champignons
  • citroensap
  • boter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
2
Verhit wat boter in een pan en bak de champignons in porties goudbruin. Haal ze uit de pan.
3
Smelt opnieuw wat boter in de pan en stoof er de sjalot en de knoflook in glazig. Giet er de fond en de room bij en laat inkoken tot sausdikte.
4
Doe vervolgens de champignons bij de saus en laat nog 3 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

met dank

gepost door Veerle Mortier op 02/01/2014 18:05 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?