Recept

Bechamelsaus basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bechamelsaus is een echte klassieker. De saus is lekker bij groenten zoals bloemkool of prei, en gebruik je ook in gerechten zoals lasagne. Maar het is ook de basis voor andere sauzen, denk bijvoorbeeld aan kaassaus.

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer 2 minuten tot de boter goed heet is maar nog niet kleurt.

  2. 2

    Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad. Breng al roerend aan de kook, op matig vuur.

  3. 3

    Laat de saus indikken en laat enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bechamelsaus basisrecept

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!