Recept

Rosbief in bladerdeeg met rode salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rosbief op originele wijze

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de champignons schoon en snipper ze fijn. Pel en snipper de sjalot en fruit glazig in boter of olie. Doe er de champignons bij. Laat kort bakken op een hevig vuur. Blus met de madeira en de room. Laat koken tot bijna alle vloeistof verdampt is. Kruid met peper en zout, vermeng met de peterselie en laat afkoelen.

  2. 2

    Kruid de rosbief met peper en zout. Braad het vlees kort rondom aan in boter of olie. Laat kort afkoelen.

  3. 3

    Leg het bladerdeeg open op het werkvlak en maak er een grote rechthoek van. Leg het vlees op het bladerdeeg en schep er de champignonsaus op. Vouw toe zodat het vlees helemaal in het deeg verpakt is en de vulling er niet uit kan. Doreer en zet 30 minuten in het midden van de oven.

  4. 4

    Verwijder de harde middennerf van de rodekool en snij de kool in fijne reepjes. Doe ze in een diepe kom en giet er kokendheet water op. Laat 5 minuten staan.

  5. 5

    Laat de veenbessen uitlekken en bewaar het sap. Maak een dressing met de olijfolie, de wijnazijn, het appelsap, de honing en het veenbessensap. Breng op smaak met een mespuntje suiker, peper en zout. Giet de rodekool af en vermeng met de veenbessen en de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rosbief in bladerdeeg met rode salade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!