Recept

Varkenshaasje in bladerdeeg met spinaziestoemp

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Botermals varkenshaasje

bereiding
  1. 1

    Maak de paddenstoelen schoon en snij of hak ze heel fijn. Pel en snipper de sjalot. Bak de sjalot met de paddenstoelen in wat olie tot al het vocht verdampt is. Voeg de peterselie en de tijm toe en vermeng. Zet even opzij.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees met peper en zout. Braad het rondom aan in boter. Haal het vlees uit de pan en zet even apart.

  3. 3

    Rol het bladerdeeg uit en snij er een rechthoek van, groot genoeg om het vlees in te verpakken (of maak 2 rechthoeken voor 2 varkenshaasjes). Gebruik deegrestjes eventueel om te versieren.

  4. 4

    Leg het bladerdeeg op het werkvlak en leg er het varkenshaasje op. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het vlees. Vouw de deegranden naar binnen en rol stevig dicht. Sluit de randen goed met wat water. Roer de eierdooier los en bestrijk er het bladerdeeg mee. Versier eventueel met restjes deeg. Zet zo’n 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en laat even uitdampen. Maak de spinazie schoon. Stoof hem in wat water. Giet af en laat uitlekken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. 6

    Prak de aardappelen grof met boter en karnemelk of melk. Meng er de spinazie door. Snij het vlees in mooie plakken. Serveer met de spinaziestamppot en mosterd naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje in bladerdeeg met spinaziestoemp

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!