Recept

Varkensgebraad met spinaziestoemp

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Traditioneel hoofdgerecht

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Dep het vlees droog en kruid het met peper en zout. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees aan alle kanten goudbruin. Haal het uit de pan en leg het in een ovenschaal.

  2. 2

    Kneus de teentjes knoflook en verdeel ze met de takjes rozemarijn over de schotel, rond het vlees. Giet de wijn erbij en een beetje water. Laat 1.30 uur garen in de oven. Overgiet af en toe met wat braadvocht en voeg eventueel wat water toe.

  3. 3

    Schil de aardappelen en kook ze in een half uur gaar in gezouten water. Spoel de spinazie en laat in het aanhangende water in een pan op hoog vuur 3 minuten slinken. Laat uitlekken. Verhit de melk. Giet de aardappelen af en laat uitdampen. Stamp ze fijn. Voeg de spinazie toe, de warme melk en de boter. Vermeng tot een romige puree en breng op smaak met zout.

  4. 4

    Haal het gebraad uit de schotel en laat het wat rusten. Giet het braadvocht door een zeef en laat eventueel nog even inkoken. Roer de zure room erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Snij het vlees in sneetjes en serveer met de puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensgebraad met spinaziestoemp

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!