Spruitjessoep

Spruitjessoep
(17)

Ware winterkost

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • aardappelen (geschild, in stukken)
  • g spekblokjes
  • g spruitjes
  • sjalot (gesnipperd)
  • ui (klein, gesnipperd)
  • l kippenbouillon
  • kruidenboeket (tijm, laurier, peterseliesteeltjes)
  • el peterselie (gehakt)
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snipper de ui en het sjalotje.

Schil de aardappelen, snij in stukken.

Hak de peterselie.
 

2

Laat de spekblokjes uitbakken in een pan zonder vetstof. Schep ze uit de pan. Fruit in het spekvet de ui en sjalot.

3

Voeg de spruitjes en aardappelen toe. Doe er de kippenbouillon en het kruidentuiltje bij. Laat 15 tot 20 minuten koken met deksel, of tot de spruitjes goed gaar zijn. Hou enkele beetgare spruitjes apart en gebruik ze als garnituur voor de soep.

4

Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Doe er de spekblokjes weer bij. Kruid naar smaak bij met nootmuskaat, peper en zout.

5

Laat nog even goed doorwarmen. Werk af met gehakte peterselie. Serveer goed heet.

Verwante recepten

Er zijn 3 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Deze soep heeft men ventje door de eefste dagen na zen operatie aan zijn tanden geholpen, dank u wel libelle!!

gepost door Me_JaNe op 03/11/2013 16:44 #

 

deze week klaargemaakt. Heerlijk!!!!!!!!

gepost door waag op 03/02/2012 20:15 #

 

vandaag gemaakt, goei soepke,
mnnnnn

gepost door ??moppie?? op 03/12/2010 15:04 #

 
 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

Jouw keukenhulpje tijdens de feestdagen

Bousin2

Ideaal voor een heerlijke pauze, op je boterhammen of bij het aperitief. De romige Boursin-kazen geven een smaakvolle twist aan élk gerecht. Met de feestdagen in het vooruitzicht hou je dit smaakbommetje maar beter bij de hand. Als een last-minute hapje, denk aan de nieuwe Boursin rolletjes

Ontdek het hier !

Libelle-Lekker & Boursin

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage