Spruitjessoep

Spruitjessoep
(20)

Ware winterkost

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • aardappelen (geschild, in stukken)
  • g spekblokjes
  • g spruitjes
  • sjalot (gesnipperd)
  • ui (klein, gesnipperd)
  • l kippenbouillon
  • kruidenboeket (tijm, laurier, peterseliesteeltjes)
  • el peterselie (gehakt)
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snipper de ui en het sjalotje.

Schil de aardappelen, snij in stukken.

Hak de peterselie.
 

2

Laat de spekblokjes uitbakken in een pan zonder vetstof. Schep ze uit de pan. Fruit in het spekvet de ui en sjalot.

3

Voeg de spruitjes en aardappelen toe. Doe er de kippenbouillon en het kruidentuiltje bij. Laat 15 tot 20 minuten koken met deksel, of tot de spruitjes goed gaar zijn. Hou enkele beetgare spruitjes apart en gebruik ze als garnituur voor de soep.

4

Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Doe er de spekblokjes weer bij. Kruid naar smaak bij met nootmuskaat, peper en zout.

5

Laat nog even goed doorwarmen. Werk af met gehakte peterselie. Serveer goed heet.

Mini tuin maxi effect

Mini tuin maxi effect

Ook als je tuintje erg klein of bijna onbestaande is, kun je het nog mooi vullen met groeiend en bloeiend groen. Het grote geheim: elk miniem vrij plekje benutten, door bijvoorbeeld in de hoogte te werken of planten op te hangen. In dit boek vind je liefst 20 inspirerende, grappige en snel klaar projecten die kleur, focus en een ‘wow’-effect in huis of op je bescheiden buitenplek brengen. Zelfs een piepklein balkonnetje, een trede, een vensterbank of een muur kunnen volstaan! Van potten maak je bijzondere, heel persoonlijke blikvangers, en miniatuurplanten worden zonder veel moeite een tuin in ‘t klein. Laat je inspireren, duik in de wereld van de minituintjes en je zegt nooit meer dat jij geen plaats hebt voor planten!

Verwante recepten

Er zijn 3 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Deze soep heeft men ventje door de eefste dagen na zen operatie aan zijn tanden geholpen, dank u wel libelle!!

gepost door Me_JaNe op 03/11/2013 16:44 #

 

deze week klaargemaakt. Heerlijk!!!!!!!!

gepost door waag op 03/02/2012 20:15 #

 

vandaag gemaakt, goei soepke,
mnnnnn

gepost door ??moppie?? op 03/12/2010 15:04 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?