Spruitjessoep

Spruitjessoep
(16)

Ware winterkost

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • aardappelen (geschild, in stukken)
  • g spekblokjes
  • g spruitjes
  • sjalot (gesnipperd)
  • ui (klein, gesnipperd)
  • l kippenbouillon
  • kruidenboeket (tijm, laurier, peterseliesteeltjes)
  • el peterselie (gehakt)
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snipper de ui en het sjalotje.

Schil de aardappelen, snij in stukken.

Hak de peterselie.
 

2

Laat de spekblokjes uitbakken in een pan zonder vetstof. Schep ze uit de pan. Fruit in het spekvet de ui en sjalot.

3

Voeg de spruitjes en aardappelen toe. Doe er de kippenbouillon en het kruidentuiltje bij. Laat 15 tot 20 minuten koken met deksel, of tot de spruitjes goed gaar zijn. Hou enkele beetgare spruitjes apart en gebruik ze als garnituur voor de soep.

4

Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Doe er de spekblokjes weer bij. Kruid naar smaak bij met nootmuskaat, peper en zout.

5

Laat nog even goed doorwarmen. Werk af met gehakte peterselie. Serveer goed heet.

Verwante recepten

Er zijn 3 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Deze soep heeft men ventje door de eefste dagen na zen operatie aan zijn tanden geholpen, dank u wel libelle!!

gepost door Me_JaNe op 03/11/2013 16:44 #

 

deze week klaargemaakt. Heerlijk!!!!!!!!

gepost door waag op 03/02/2012 20:15 #

 

vandaag gemaakt, goei soepke,
mnnnnn

gepost door ??moppie?? op 03/12/2010 15:04 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?