Venkelsoep

Venkelsoep
(15)

Gezonde starter

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • stokbrood
  • g venkel (in stukjes)
  • ui (gesnipperd)
  • g parmezaan (krullen)
  • el tomatenpuree, geconcentreerde
  • l kalfsfond
  • olijfolie
  • takjes rozemarijn (of 1 tl gedroogde)
  • kl oregano, gedroogde
  • uit de molen peper
  • zout

Benodigdheden

  • roerzeef

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij de venkel in stukjes.

Snipper de ui.

2

Fruit de uisnippers in 2 eetlepels hete olie. Doe er de venkel bij. Roerbak 2 minuten. Schenk er de kalfsfond bij, voeg de tomatenpuree en de rozemarijn toe en roer goed om. Laat 25 minuten zacht koken onder deksel.

3

Neem de rozemarijn weg (als u verse takjes gebruikte). Draai de soep door de roerzeef (of pureer met de staafmixer en duw door een fijne zeef). Breng op smaak met peper uit de molen en zout.

4

Snij het stokbrood in plakjes. Rooster het in de toaster of besprenkel met olijfolie en leg het op een bakplaat onder de grill tot het knapperig en goudbruin is. Vermeng de gemalen kaas met de oregano.

5

Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Leg bij elke portie wat warme toast. Bestrooi
met de gemalen kaas. Serveer meteen.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?