Venkelsoep

Venkelsoep
(15)

Gezonde starter

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • stokbrood
  • g venkel (in stukjes)
  • ui (gesnipperd)
  • g parmezaan (krullen)
  • el geconcentreerde tomatenpuree
  • l kalfsfond
  • olijfolie
  • takjes rozemarijn (of 1 tl gedroogde)
  • kl gedroogde oregano
  • uit de molen peper
  • zout

Benodigdheden

  • roerzeef

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij de venkel in stukjes.

Snipper de ui.

2

Fruit de uisnippers in 2 eetlepels hete olie. Doe er de venkel bij. Roerbak 2 minuten. Schenk er de kalfsfond bij, voeg de tomatenpuree en de rozemarijn toe en roer goed om. Laat 25 minuten zacht koken onder deksel.

3

Neem de rozemarijn weg (als u verse takjes gebruikte). Draai de soep door de roerzeef (of pureer met de staafmixer en duw door een fijne zeef). Breng op smaak met peper uit de molen en zout.

4

Snij het stokbrood in plakjes. Rooster het in de toaster of besprenkel met olijfolie en leg het op een bakplaat onder de grill tot het knapperig en goudbruin is. Vermeng de gemalen kaas met de oregano.

5

Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Leg bij elke portie wat warme toast. Bestrooi
met de gemalen kaas. Serveer meteen.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! februari

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Pasta, that's amore
  • Verleidelijke chocolade
  • Frivool met fruit
  • Machofood
  • 64 februarirecepten
  • Koken met Donna Hay
  • Onweerstaanbaar gebak met 'andere' suiker
  • Over oesters en andere libidoboosters

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?