Recept

Romige maïssoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smeuïge soep met een heerlijk stukje kip

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalotten, wortel, selder en prei.

    Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Breng 1,5 liter water aan de kook met het bouillonblokje. Voeg er de kippenboutjes, 1 sjalot, de wortel, selder en prei aan toe. Laat 20 minuten zacht koken onder deksel.

  3. 3

    Neem de kippenboutjes weg en laat wat afkoelen. Doe het vel eraf, haal het vlees van de botjes en snij in reepjes. Draai de bouillon door de roerzeef. Voeg 2/3 van de uitgelekte maïskorrels toe en pureer met de staafmixer.

  4. 4

    Roerbak de tweede sjalot met de knoflook 1 minuut in 1 koffielepel maïsolie. Doe er de kip en de overgebleven maïskorrels bij. Roerbak nog 1 minuut. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Meng het maïszetmeel met enkele eetlepels koud water. Breng de bouillon weer aan de kook. Schenk het maïspapje erbij. Roer voortdurend tot de soep wat indikt. Voeg de tuinkruiden toe. Kruid bij met peper en zout.

  6. 6

    Verdeel het geroerbakte maïs-kip mengseltje over kommetjes of diepe borden. Lepel er de hete soep bij en dien op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige maïssoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!