Veggieburger met kikkererwten
bereiding
- 
                        1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie. Leg ze in de oven en laat 50 minuten garen. 
- 
                        2 Hak de kikkererwten en maïs grof in de blender. Meng ze met 4 el paneermeel, de lente-ui, de paprika, het kerriepoeder, wat cayennepeper, peper en zout. Laat 10 minuten rusten. 
- 
                        3 Vorm van het mengsel 4 burgers. Wentel ze door de rest van het paneermeel en laat ze een halfuur rusten in de koelkast. 
- 
                        4 Snij de aardappelen open en verdeel er gorgonzola over. Zet nog 10 minuten in de oven. 
- 
                        5 Bak de hamburgers goudbruin. Fruit de uiringen zacht in olie. 
- 
                        6 Beleg de broodjes met sla, een burger en gebakken ui. Geef er gorgonzola-aardappelen en zelfgemaakte ketchup bij. 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                