Hertenragout

Hertenragout
(25)

Zalig herfstgerecht

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g hertenfilet (in grote blokjes gesneden)
  • g gerookt spek (blokjes)
  • cl rode wijn
  • cl rode wijnazijn
  • sinaasappel
  • el tomatenpuree (uit blik)
  • wortel (geschild en in plakjes)
  • ui (gesnipperd)
  • bussel zilveruien
  • kruidnagels
  • teentjes knoflook
  • kruidentuiltje
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Maak 1 dag op voorhand de marinade. Doe de wijn, de wijnazijn, de wortel, de ui, het kruidentuiltje en een scheutje olijfolie in een kom en kruid met peper en zout. Meng en voeg de hertenfilet toe. Laat 24 uur marineren in de koelkast.
2
Pel de uitjes. Pel en plet de knoflook. Schil de sinaasappel met een dunschiller en pers hem uit. Hou de schil apart.
3
Zeef de marinade en bewaar voor later. Verhit wat olie in een grote braadpan. Bak het vlees aan alle kanten en voeg het spek en de uien toe. Laat 3 minuten al roerend bakken.
4
Voeg de tomatenpuree, de knoflook, de kruidnagels, de sinaasappelschil en het sap toe en overgiet met de marinade. Dek af en laat gedurende 3 uur sudderen op een laag vuur. Roer af en toe om.
5
Serveer met gekookte aardappelen.

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Zelfde bemerking... Filet heeft het niet nodig om 3u te laten sudderen. Zou zelfs zonde zijn. Ragoutvlees (nek, schouder) is daar ideaal voor.

gepost door Wendy'ke op 14/12/2014 14:29 #

 

waarom hertenfilet en dat 3 uur laten stoven. Dit is geen suddervlees maar braadvlees. Neem ragout van de bil, nek of schouder, dat is vlees om 3 uur te laten pruttelen  grtz filip schillemans slager Kapellen

gepost door Kelly Kids op 24/11/2014 21:34 #

 
 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! maart

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Surprise eitjes
     
  • Bakken als de beste
     
  • Gerechten waar je de eerste zon in proeft
     
  • 64 voorjaarsgerechten
     
  • Zalige zondagse lunch
     
  • Relaxed koken voor veel gasten
     
  • 5 x lam: met kruidenjasje of frisse couscous

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?