Hertenragout

Hertenragout
(26)

Zalig herfstgerecht

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g hertenfilet (in grote blokjes gesneden)
  • g gerookt spek (blokjes)
  • cl rode wijn
  • cl rode wijnazijn
  • sinaasappel
  • el tomatenpuree (uit blik)
  • wortel (geschild en in plakjes)
  • ui (gesnipperd)
  • bussel zilveruien
  • kruidnagels
  • teentjes knoflook
  • kruidentuiltje
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Maak 1 dag op voorhand de marinade. Doe de wijn, de wijnazijn, de wortel, de ui, het kruidentuiltje en een scheutje olijfolie in een kom en kruid met peper en zout. Meng en voeg de hertenfilet toe. Laat 24 uur marineren in de koelkast.
2
Pel de uitjes. Pel en plet de knoflook. Schil de sinaasappel met een dunschiller en pers hem uit. Hou de schil apart.
3
Zeef de marinade en bewaar voor later. Verhit wat olie in een grote braadpan. Bak het vlees aan alle kanten en voeg het spek en de uien toe. Laat 3 minuten al roerend bakken.
4
Voeg de tomatenpuree, de knoflook, de kruidnagels, de sinaasappelschil en het sap toe en overgiet met de marinade. Dek af en laat gedurende 3 uur sudderen op een laag vuur. Roer af en toe om.
5
Serveer met gekookte aardappelen.

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Zelfde bemerking... Filet heeft het niet nodig om 3u te laten sudderen. Zou zelfs zonde zijn. Ragoutvlees (nek, schouder) is daar ideaal voor.

gepost door Wendy'ke op 14/12/2014 14:29 #

 

waarom hertenfilet en dat 3 uur laten stoven. Dit is geen suddervlees maar braadvlees. Neem ragout van de bil, nek of schouder, dat is vlees om 3 uur te laten pruttelen  grtz filip schillemans slager Kapellen

gepost door Kelly Kids op 24/11/2014 21:34 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?