Hertenragout

Hertenragout
(10)

Zalig herfstgerecht

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g hertenfilet (in grote blokjes gesneden)
  • g gerookt spek (blokjes)
  • cl rode wijn
  • cl wijnazijn, rode
  • sinaasappel
  • el tomatenpuree (uit blik)
  • wortel (geschild en in plakjes)
  • ui (gesnipperd)
  • bussel zilveruien
  • kruidnagels
  • teentjes knoflook
  • kruidentuiltje
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Maak 1 dag op voorhand de marinade. Doe de wijn, de wijnazijn, de wortel, de ui, het kruidentuiltje en een scheutje olijfolie in een kom en kruid met peper en zout. Meng en voeg de hertenfilet toe. Laat 24 uur marineren in de koelkast.
2
Pel de uitjes. Pel en plet de knoflook. Schil de sinaasappel met een dunschiller en pers hem uit. Hou de schil apart.
3
Zeef de marinade en bewaar voor later. Verhit wat olie in een grote braadpan. Bak het vlees aan alle kanten en voeg het spek en de uien toe. Laat 3 minuten al roerend bakken.
4
Voeg de tomatenpuree, de knoflook, de kruidnagels, de sinaasappelschil en het sap toe en overgiet met de marinade. Dek af en laat gedurende 3 uur sudderen op een laag vuur. Roer af en toe om.
5
Serveer met gekookte aardappelen.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?