Recept

Risotto met champagne en scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Luxueus hapje

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de ui. Stoof glazig in een pan met 1 el olijfolie.

  2. 2

    Voeg er de rijst aan toe en roer om, tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie. Laat de rijst glazig worden. Blus met champagne.

  3. 3

    Voeg er pollepel voor pollepel de warme bouillon aan toe en laat telkens volledig door de rijst opnemen voor je er weer een nieuwe pollepel aan toevoegt. Roer geregeld om. Werk zo alle bouillon op (in ongeveer 15 à 20 minuten). proef of de rijst gaar is en voeg er eventueel nog wat extra bouillon aan toe als hij nog wat meer tijd nodig heeft.

  4. 4

    Roer de boter door de risotto en kruid met peper en zout. Laat 5 minuten rusten met het deksel op de pan.

  5. 5

    Bak intussen de scampi’s roze. Verdeel de risotto over mooie glaasjes en werk af met een scampi en een groen blaadje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met champagne en scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!