Recept

Pepernoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk snoepje voor de Sint.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de boter met de suiker. Meng de bloem met de speculaaskruiden en wat zout. Doe beide mengsels bij elkaar en voeg 4 el melk toe. Kneed tot een soepel deeg.

  2. 2

    Verdeel het deeg in 20 balletjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet ze 15 tot 20 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Smelt de fondantchocolade au bain-marie. Dip de pepernoten in de chocolade en laat afkoelen.

  4. 4

    Smelt intussen ook de melkchocolade au bain-marie, doe die in een puntzakje en garneer de pepernoten met spiraaltjes van melkchocolade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pepernoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!