Tongrolletjes

In samenwerking met Lacroix fonds

Tongrolletjes
(27)

Met garnaaltjes

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • tongfilets
  • citroen
  • g champignons
  • sjalotten (fijngesnipperd)
  • ml droge, witte wijn
  • ml Lacroix visfond
  • ml room
  • g garnalen (gepelde)
  • el bieslook (gehakte)
  • el boter
  • el bloem
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Snij de schoongemaakte champignons in plakjes. Halveer de citroen. Pers het sap van 1 helft. Snij de andere helft in 4 stukken. Fruit de champignons aan met een lepeltje citroensap, kruid met peper en zout en zet apart.
2
Fruit de sjalotsnippers en bestrooi ze met bloem. Blus met de visfond en witte wijn en roer goed om. Laat 5 minuten garen tegen de kook aan. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje tot sausdikte indikken. Zeef en breng op smaak met peper en zout.
3
Kruid de tongfilets aan de binnenkant (grijze kant) en rol ze op. Stoom ze in 8 tot 10 minuten gaar.
4
Leg op elk bord 4 tongfilets. Werk af met de saus, wat garnalen, een stukje citroen en bieslook. Lekker met puree of hertoginnenaardappelen.
Quiches & co

Quiches & co

Quiches en hartige taarten, je boekt er altijd succes mee. Omdat je er eindeloos mee kunt variëren en altijd wel een bereiding vindt die iedereen lust. Daarom is dit kookboek handig ingedeeld in drie hoofdstukken: met groenten, met vlees, met vis. Ook het deeg maakt het verschil. Naargelang het recept kies je voor bladerdeeg of kruimeldeeg; hoe je zelf deeg maakt, wordt stap voor stap uitgelegd. Ga ook eens voor een tikje anders: pakketjes met filodeeg of brickdeeg, of een heerlijke pie. Tomatentatin of miniquiches met erwtjes, gehakt in filodeeg of kabeljauw met een jasje, quiche Lorraine of quiche met krab. De 66 recepten zijn allemaal even lekker, en echt niet moeilijk om te maken. Nog een frisse sla erbij, en genieten maar!

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

3 x feestelijk rundsvlees

VLAM

Mals vlees, recht uit de oven, met een knapperig korstje of een fijne saus: dat is toch het perfécte feestbordje!

Ontdek snel de 3 feestelijk recepten met rundsvlees!

Libelle-Lekker & VLAM

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage