Tongrolletjes

Tongrolletjes
(30)

Met garnaaltjes

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • tongfilets
  • citroen
  • g champignons
  • sjalotten (fijngesnipperd)
  • ml droge, witte wijn
  • ml visfond
  • ml room
  • g garnalen (gepelde)
  • el bieslook (gehakte)
  • el boter
  • el bloem
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Snij de schoongemaakte champignons in plakjes. Halveer de citroen. Pers het sap van 1 helft. Snij de andere helft in 4 stukken. Fruit de champignons aan met een lepeltje citroensap, kruid met peper en zout en zet apart.
2
Fruit de sjalotsnippers en bestrooi ze met bloem. Blus met de visfond en witte wijn en roer goed om. Laat 5 minuten garen tegen de kook aan. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje tot sausdikte indikken. Zeef en breng op smaak met peper en zout.
3
Kruid de tongfilets aan de binnenkant (grijze kant) en rol ze op. Stoom ze in 8 tot 10 minuten gaar.
4
Leg op elk bord 4 tongfilets. Werk af met de saus, wat garnalen, een stukje citroen en bieslook. Lekker met puree of hertoginnenaardappelen.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?