Recept

Konijnstoofpotje onder bladerdeeg

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Onder een heerlijk dekseltje

bereiding
  1. 1

    Bak de bouten goudbruin in olijfolie. Neem uit de pan.

  2. 2

    Fruit in dezelfde pan de ui, knoflook, tijm, laurier en jeneverbessen, zonder te laten kleuren. Voeg de bouten weer toe. Blus met de wijn en de bouillon. Dek af en laat 1 à 1,5 uur zacht stoven.

  3. 3

    Neem het konijn uit de pan, laat wat afkoelen en pluk het vlees van de bouten. Zeef het kookvocht.

  4. 4

    Smelt in een pan 40 g boter, roer er de bloem door en laat goed heet worden. Voeg het kookvocht en de room toe en laat al roerend indikken. Doe er het konijn bij. Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. 5

    Bak de champignons in de rest van de boter. Breng op smaak met peper en zout. Doe bij de ragout en verdeel over 4 ovenschaaltjes. Besprenkel met een klein beetje truffelolie.

  6. 6

    Dek elk schaaltje af met een vel bladerdeeg. Bestrijk het deeg met eidooier. Zet 5 tot 8 minuten in de oven, of tot de dekseltjes mooi gebakken zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!