Recept

Charlotte

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een lint maak je de taart extra feestelijk

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Week de gelatine in ruim koud water. Klop de eiwitten stijf met 3 eetlepels suiker. Klop de eidooiers met 4 eetlepels suiker, een scheutje van het perziksap en de Cointreau tot een schuimige massa.

  2. 2

    Schik de lange vingers tegen de rand van een springvorm. Klop de room in een andere kom stijf met de resterende suiker. Schep 1/4 van de slagroom in een spuitzak voor de afwerking.

  3. 3

    Verwarm het sinaasappelsap in de magnetron en los hier de goed uitgeknepen gelatine in op. Voeg dit mengsel al roerend toe aan de opgeklopte eidooiers.

  4. 4

    Spatel de room, de eidooiers en de eiwitten luchtig doot elkaar. Snij 3 perzikhelften in kleine stukjes. Voeg ze aan de mousse toe en schep om.

  5. 5

    Schep de vulling in de vorm en laat 4 tot 6 uur opstijven (een nacht kan ook) in de koelkast. Maak de vorm voorzichtig los. Werk de taart af met de rest van de slagroom en met gemengd rood fruit.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Charlotte

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!