Groentelasagne

Groentelasagne
(39)

Italiaanse klassieker in een veggie jasje

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • doos lasagnevellen
  • tomaten
  • courgette
  • gele paprika
  • rode paprika
  • pakje spinazie (diepvries)
  • uien
  • g mozzarella (gemalen)
  • cl room
  • klontjes boter
  • takjes tijm
  • knoflookteentje (gehalveerd)
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

 

Snij de tomaten en de courgette in plakjes, pel en snipper de ui en snij de paprika in stukjes.

2

Laat de diepvriesspinazie zacht worden in een klontje boter. Breng de spinazie op smaak met zout en peper en roer er voorzichtig de room door.

3

Wrijf een ovenschaal in met de knoflook en vet in met boter. Leg een laagje courgette en ui op de bodem van de schaal. Kruid met tijm.

4

Bedek met een laag lasagnevellen, die u bestrijkt met een laagje spinazieroom. Breng op de spinazieroom een laag met plakjes tomaat en paprika aan. Kruid met peper en zout.

5

Bedek opnieuw met lasagne bestreken met spinazieroom. Herhaal tot alle groenten zijn opgebruikt.

6

Strooi de mozzarella op de bovenste laag spinazieroom en bedek met enkele schijfjes tomaat. Kruid met peper, zout en tijm en bak 40 minuten in de oven.

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

De groentelasagne was vrijwel smakeloos, een portie gras was lekkerder geweest. Zeer fletse combinatie van de tomaat en de diepvriesspinazie. Ook miste er wat kaas of bechamelsaus. Ik voelde me tijdens het eten een vegetariër die het niet waard was een veggie te zijn; Libelle demotiveert een beginnende vegetariër. Casa di mama overtreft met verve dit recept. Thanks for ruining oudejaarsavond.

P.S. het enige lichtpuntje aan de maaltijd was dat de kilo's er niet aan zullen vliegen, want we konden het amper binnen krijgen.

gepost door mistersd op 01/01/2014 00:03 #

 

Super lekker! Gesmaakt door veggie-dochter en niet -veggie echtgenoot!

gepost door niekje62 op 06/01/2013 13:46 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Mei

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Zomerse steak met een zuiderse twist
     
  • Bloemkool: in couscous of pannenkoekjes of...
     
  • Paleo: dé eettrend
     
  • De keuken van chef Ottolenghi: simpel en vol aroma's
     
  • De smaak van vakantie: tapas, mezze, homemade foccacia

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?