Recept

Pompoenstoemp met merguez en tomatencompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Goedgekeurd door het hele gezin

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in licht gezouten water.

  2. 2

    Snij de pompoen in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water.

  3. 3

    Giet de aardappelen en de pompoen af en laat even uitdampen. Stamp ze fijn en meng ze door elkaar. Maak de puree aan met de zure room, nootmuskaat, peper en zout en eventueel ook een klontje boter. roer er de bieslookringetjes door.

  4. 4

    Pel en ontpit de tomaten. Snij ze in grove stukken. Pel en hak de sjalot en knoflook. Verhit de olie in een pan en stoof er de sjalot en knoflook in aan. Voeg de stukjes tomaat toe en de honing, en leg het takje rozemarijn in de pan. laat op een zacht vuurtje de tomaten ongeveer 20 minuten ‘smelten’. roer geregeld om. Het moeten stukjes blijven.

  5. 5

    Bak de worstjes in een pan met boter en serveer ze met de stoemp. Geef er de tomatencompote bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenstoemp met merguez en tomatencompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!