Bananenbrood

Bananenbrood
(21)

Heerlijk zoete start van de dag

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Aantal porties:  

Ingrediënten voor 1 portie

  • bananen (kleine)
  • eieren
  • g suiker
  • g bloem
  • zakje bakpoeder
  • g hazelnootpoeder (of amandelpoeder, + wat extra)
  • g boter (+ wat extra)
  • el citroensap
  • snuifje zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met een beetje hazelnootpoeder. Zet opzij. Verwarm de oven voor tot 180° C.

Splits de eieren.

2

Klop de boter en de suiker op tot een schuimige massa.

3

Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw. Klop de dooiers één voor één door het boter-suikermengsel en klop tot een schuimige massa.

4

Meng de bloem met het bakpoeder en het hazelnootpoeder, en zeef dit boven de kom met het boter-suikermengsel. Meng goed, tot een glad beslag.

5

Pel de bananen en pureer ze met het citroensap. Roer door het beslag.

6

Schep voorzichtig de geklopte eiwitten door het beslag.

7

Giet het beslag in de vorm, strijk het oppervlak glad en bak het bananenbrood 45 minuten. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

Lekker met yoghurt, muesli en honing

Verwante recepten

Er zijn 3 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

een half pakje bakpoeder, hoeveel gram is dat ajb?

gepost door paskal op 12/04/2014 22:07 #

 

SUPERgeslaagd! Ik heb amandelpoeder en hazelnotenpoeder gemengd gebruikt én wat grof gehakte hazelnoten erbij gedaan, heel lekker!

gepost door couchpotatoe op 21/04/2011 21:35 #

 

Mmm, voor de bananenliefhebbers.

gepost door tinteltenen op 09/03/2011 15:58 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?