Recept

Varkenshaasje met sinaasappel (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fruitig kantje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175° C.

  2. 2

    Schil 2 sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij de partjes los tussen de vliesjes. Vang het sap op. Pers de resterende sinaasappels uit.

  3. 3

    Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Braad het kort rondom aan in 1 kl geklaarde boter. Zet het in een braadslee 10 minuten in de warme oven.

  4. 4

    Blus de vleesbraadpan met de fond. Schraap de aanbaksels los. Laat 1 minuut inkoken. Voeg het sinaasappelsap, het gedroogde pepertje en de tijm toe. Laat 3 minuten inkoken. Voeg de sinaasappel likeur en de partjes sinaasappel toe. Laat 1 minuut doorwarmen.

  5. 5

    Haal de tijm en het pepertje eruit. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Snij het varkenshaasje in plakken. Lepel er de warme saus over. Serveer goed heet met gekookte rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met sinaasappel (2)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!