Gevulde paprika's met gehakt en courgette

Gevulde paprika's met gehakt en courgette
(18)

De kinderen zijn fan!

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g gemengd gehakt
  • g rijst
  • paprika's, rode
  • courgette
  • bakje champignons
  • uien
  • teentjes knoflook
  • ei
  • g geraspt kaas
  • el paneermeel
  • ml groentebouillon (van één blokje)
  • olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Pel en hak de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in olijfolie. Laat lichtjes afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 220°C.

3

Meng het gehakt met de ui, het ei en zoveel paneermeel als nodig. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.

4

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het gehakt en schik ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en giet er de bouillon bij. Zet 30 minuten in de oven.

5

Kook de rijst gaar. Borstel de champignons schoon en snij ze in partjes. Snij de courgette in kleine blokjes. Roerbak ze samen enkele minuten in olijfolie. Voeg de rijst toe en bak nog een minuutje verder. Serveer de paprika’s met de rijst.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

Libelle Shop


Meer producten