Recept

Groentelasagne (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Krokant korstje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. 

  2. 2

    Kook de lasagne volgens de aanwijzingen beetgaar in gezouten water. Verfris onder koud water, laat drogen op een keukenhanddoek en esprenkel lichtjes met olijfolie. 

  3. 3

    Maak de spinazie schoon en blancheer hem 1 tot 2 minuten in gezouten water. Verfris meteen in ijskoud water. Knijp het overtollige vocht uit de spinazie en hak hem fijn. Vermeng met het grof gehakt basilicum en de pijnboompitten. 

  4. 4

    Halveer en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de knoflookteentjes, fruit ze glazig in 2 el olijfolie. Roer er eerst de tomatenpuree en dan de tomatenblokjes door. Laat 1 tot 2 minuten pruttelen. Doe er de oregano bij, kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Vet een ovenschaal (30 x 15 cm) in met olijfolie. Bouw de lasagne op met achtereenvolgens laagjes pasta, ricotta, spinazie en tomaten. Ga zo door tot alle ingrediënten  opgebruikt zijn. Eindig met een laag pasta. Bestrijk de pasta met zure room en bestrooi met parmezaan. 

  6. 6

    Bak de lasagne 45 minuten in de oven. Werk af met halve kerstomaatjes en basilicum. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentelasagne (2)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!