Gevulde kalkoenrollade

Gevulde kalkoenrollade
(14)

Een een andere kalkoenvariant voor met kerstmis

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g kalkoengebraad
  • pakje diepvries kervel
  • sjalot
  • ei
  • g Brabantse hoevekaas (of andere plattekaas)
  • kl kippenfond (poeder)
  • olijfolie
  • tl roze peperbessen
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

1

Pel en snipper de sjalot. Fruit hem glazig in olijfolie. Roer er de kervel door, laat even afkoelen en roer er dan ook 150 g hoevekaas en het ei door. Kruid met peper en zout. 

2

Snij het gebraad horizontaal open en druk het wat plat. Schep er de vulling in, rol op en bind vast met keukentouw. Kruid rondom met peper en zout. 

3

Bestrijk een braadschaal met olijfolie en leg er de rollade in. Bestrijk met olijfolie en zet 1 uur in de oven, op 200° C.

4

Vermeng de gevogeltefond met 200 ml water en breng aan de kook. Laat 3 minuten zacht doorkoken. Roer er van het vuur af 50 g hoevekaas en de peperbessen door. Kruid met peper en zout. 

5

Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het dan in duimdikke plakken en serveer het met de saus. 

Lekker met krieltjes en een krans van jonge worteltjes en doperwtjes

Verwante recepten

Er zijn 4 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Tikkenei: dat klopt!
Peperkoek: blijkbaar moest de kaas opgesplitst worden: 150 g hoevekaas in de 1ste stap, 50 g in de 4de stap. Het recept is intussen aangepast. Veel kookplezier!

gepost door webmaster libelle-lekker.be op 21/02/2011 09:52 #

 

stap 4 : moet er bij de saus ook nog kaas toegevoegd worden ?

gepost door Peperkoek op 18/02/2011 16:21 #

 

de hoeveelheid kervel: is dat zo'n doosje van iglo?

gepost door tikkenei op 27/12/2010 14:22 #

 

Kan dit gemakkelijk op voorhand gemaakt worden, of beter niet.

Groetjes

gepost door Alinake op 24/12/2010 13:16 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?