Flan

In samenwerking met LU

Flan
(1)

Gewone pudding krijgt een speciale vorm

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • Petit beurre van LU (of andere koekjes)
  • g suiker
  • vanillestokje
  • eieren
  • eidooier
  • dl melk
  • olie
  • ml water

Bereidingswijze

1

Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het bij de melk. Breng de melk aan de kook. 

2

Klop de eieren en de eidooiers met de suiker tot een dikke, witte massa. Giet er de hete melk bij en klop goed door. 

3

Giet de massa in een kookpan en verwarm op zacht vuur tot de flan bindt, maar laat zeker niet koken! Test de dikte van de flan: dompel er een lepel in en trek op de bolle kant met de vinger een lijn. Blijft die goed zichtbaar, haal dan meteen de pan van het vuur af. 

4

Bestrijk 4 vormpjes (voor visterrine, bijvoorbeeld, maar schone zandbakvormpjes kunnen evengoed!) met wat neutrale olie (slaolie). Verdeel de flan over de vormpjes en laat ze volledig afkoelen in de koelkast. 

5

Maak de karamelsaus. Laat de suiker lichtbruin kleuren in een pan (niet roeren!). Giet er het water bij (opgelet, dit kan spatten) en roer om met een houten lepel. Haal de pan van het vuur. 

6

Ontvorm de 'vissen' op de borden en werk af met in vorm gesneden koekjes als vinnen en staarten. Serveer met de karamelsaus. 

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?