Recept

Lasagne met paprika en pijnboompitten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Goudgele laagjes met een romige vulling

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snij ze doormidden en leg ze op de snijkant op een ingevette bakplaat. Zet ze onder de grill tot er op de schil zwarte blazen komen. Haal ze uit de oven, dek af met een natte doek en laat afkoelen. Pel ze.

    Spoel de courgette en snij ze in plakken.

    Pluk de basilicumblaadjes van de takjes, hou er een paar apart voor garnering, snipper de rest.

    Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Vermeng de gesnipperde basilicumblaadjes met de pijnboompitten, de kwark en de room. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even sudderen.
    Schenk er dan al roerend de melk bij en laat even doorkoken.
    Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Beboter een vuurvaste schaal, schep er een laagje saus in en bedek met lasagnevellen.
    Verdeel er wat kwark over en schep daarop een laagje groenten. Werk zo verder tot alles opgebruikt is, maar eindig met kwark.

  5. 5

    Zet 45 minuten in de oven.
    Garneer net voor het serveren met de apart gehouden basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met paprika en pijnboompitten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!