Recept

Krokant brood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk krakend in de mond

bereiding
  1. 1

    Doe 2 el (30 ml) van het water met de suiker in een kommetje en laat het lauw worden in de microgolfoven (10 seconden is voldoende). Los er de gist in op.

  2. 2

    Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Strooi het zout langs de rand. Giet de rest van het water in het kuiltje en doe er ook het gistmengsel bij.

  3. 3

    Meng het gistpapje van binnen naar buiten toe met de bloem. Meng alle bloem erdoor. Haal dan het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven werkvlak 10 minuten stevig door. Blijft het te plakkerig, voeg dan wat bloem toe. Is het te droog, maak dan je handej even nat en kneed verder.

  4. 4

    Vorm een bal van het deeg en leg 'm in een ruime, met olie bestreken kom. Dek af met plasticfolie of of een vochtige keukenhanddoek. Laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

  5. 5

    Leg het deeg opnieuw op het werkblad en duw er de lucht uit. Vorm er een brood van en laat opnieuw 45 minuten afgedekt rijzen.

  6. 6

    Verwarm de oven op 250 °C (of de hoogst mogelijke stand) en zet een vuurvast schaaltje met water op de bodem van de oven. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en snij het met een mes kruisvormig in.

  7. 7

    Zet het brood in de oven en verlaag de oventemperatuur tot 220 °C (200 als u een heteluchtoven gebruikt). Bak 30 minuten. Het brood is klaar als het hol klinkt wanneer je op de onderkant tikt. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokant brood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!