Groene kool met spekjes

Groene kool met spekjes
(28)

Lekker hartig voor de bij de aardappelen

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g spekblokjes
  • groene kool
  • sjalot
  • el bloem
  • el boter
  • dl volle melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij de kool in kwartjes. Verwijder de harde middennerf. Schaaf de kwartjes fijn of snij ze in fijne reepjes. 

Pel en snipper de sjalot. 

2

Blancheer de koolsnippers 10 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet. 

3

Bak de spekblokjes knapperig in een nootje boter. Zet ze even aan de kant en fruit in het spekvet de sjalotsnippers glazig. 

4

Doe er de kool bij. Laat 15 minuten stoven onder deksel. Schep af en toe om, doe er eventueel al een beetje melk bij. 

5

Laat in een steelpannetje de rest van de boter smelten. Strooi er de bloem bij en roer glad. Leng aan met de melk en blijf roeren tot de saus bindt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 

6

Lepel de saus bij de kool. Schep er de spekblokjes door. Laat 1 minuut goed doorwarmen en serveer. 

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! maart

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Surprise eitjes
     
  • Bakken als de beste
     
  • Gerechten waar je de eerste zon in proeft
     
  • 64 voorjaarsgerechten
     
  • Zalige zondagse lunch
     
  • Relaxed koken voor veel gasten
     
  • 5 x lam: met kruidenjasje of frisse couscous

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?