Groene kool met spekjes

Groene kool met spekjes
(28)

Lekker hartig voor de bij de aardappelen

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g spekblokjes
  • groene kool
  • sjalot
  • el bloem
  • el boter
  • dl volle melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij de kool in kwartjes. Verwijder de harde middennerf. Schaaf de kwartjes fijn of snij ze in fijne reepjes. 

Pel en snipper de sjalot. 

2

Blancheer de koolsnippers 10 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet. 

3

Bak de spekblokjes knapperig in een nootje boter. Zet ze even aan de kant en fruit in het spekvet de sjalotsnippers glazig. 

4

Doe er de kool bij. Laat 15 minuten stoven onder deksel. Schep af en toe om, doe er eventueel al een beetje melk bij. 

5

Laat in een steelpannetje de rest van de boter smelten. Strooi er de bloem bij en roer glad. Leng aan met de melk en blijf roeren tot de saus bindt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 

6

Lepel de saus bij de kool. Schep er de spekblokjes door. Laat 1 minuut goed doorwarmen en serveer. 

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Mei

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Zomerse steak met een zuiderse twist
     
  • Bloemkool: in couscous of pannenkoekjes of...
     
  • Paleo: dé eettrend
     
  • De keuken van chef Ottolenghi: simpel en vol aroma's
     
  • De smaak van vakantie: tapas, mezze, homemade foccacia

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

3 x rundsvlees op de grill

VLAM

Lekker, rundvlees... En nog lekkerder als je het op de rooster legt. Probeer deze recepten en je weet niet wat je proeft!

Ontdek snel 3 nieuwe bbq recepten met rundsvlees!

Libelle-Lekker & VLAM