Gebakken banaan met warme chocolade

Gebakken banaan met warme chocolade
(13)

Heerlijk nagenieten van een romantisch diner

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 2 personen

  • bananen (niet te rijpe)
  • g pure chocolade
  • vanille-ijs
  • boter
  • ml room
  • el honing

Bereidingswijze

1

Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de room door. Hou warm.

2

Pel de bananen en snij ze overlangs doormidden. Bak ze kort op de snijkant in de warme boter. Schenk er de honing over en laat even karamelliseren.

3

Serveer de bananen met de warme chocolade en een bolletje vanille-ijs.

Verwante recepten

Er zijn 4 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

k heb het uitgeprobeert en het smaakt heerlijk probeer ook eens

gepost door lovleygril op 15/02/2012 19:21 #

 

heel heel lekker en simpel

gepost door sam1234 op 16/02/2011 15:44 #

 

Ik moet wel bekennen... heb kandijsuiker gebruikt ipv honing... maar volgens mij doet dat weinig af aan de smaak. Ook een andere smaak van ijs genomen, maar dat paste toch perfect bij de banaan en de chocola....

gepost door Ahenderi op 07/02/2011 12:35 #

 

Ik heb dit receptje gisteren uitgeprobeerd en 't is een heerlijk tussendoortje geworden...
als dessertje vind ik het persoonlijk wel redelijk zwaar, maar voor een zondagnamiddag ideaal :)

gepost door Ahenderi op 07/02/2011 12:34 #

 
 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

Jouw keukenhulpje tijdens de feestdagen

Bousin2

Ideaal voor een heerlijke pauze, op je boterhammen of bij het aperitief. De romige Boursin-kazen geven een smaakvolle twist aan élk gerecht. Met de feestdagen in het vooruitzicht hou je dit smaakbommetje maar beter bij de hand. Als een last-minute hapje, denk aan de nieuwe Boursin rolletjes

Ontdek het hier !

Libelle-Lekker & Boursin

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage