Recept

Witloofslaatje met appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieke combinatie die het altijd doet.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Neem 3 stronkjes grondwitloof, halveer ze en verwijder het bittere hart onderaan met een scherp mes. Spoel de blaadjes voorzichtig en laat uitlekken.

    Snij 1 stengel witte selder (zonder de blaadjes) in fijne boogjes.

    Snij 2 appels in plakjes.

    Besprenkel ze met citroensap verdund met wat water, zodat ze minder snel verkleuren. 

    Hak een handvol walnoten grof. 

  2. 2

    Meng 10 el olie met 4 el azijn, roer er 1 dl magere yoghurt door en breng op smaak met per en zout.

  3. 3

    Verdeel de witloofblaadjes en appelplakjes over 4 borden. Strooi er de selderboogjes en walnoten over, werk af met de yoghurtvinaigrette. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofslaatje met appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!