Tabouleh

tabouleh
(3)

Exotisch bijgerecht

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 6 personen

  • g couscous (voorgekookt)
  • kroppen sla (little gem)
  • komkommer
  • g verse munt (gehakt)
  • g bladpeterselie (gehakt)
  • lente-uien
  • ml olijfolie
  • ml citroensap

Bereidingswijze

1

Doe de couscous in een kom en giet er net zoveel heet water over tot er 1 cm boven de korrels staat. Laat weken tot alle vocht opgenomen is en roer los met een vork.

2

Spoel de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Meng met de lente-ui, de munt en de peterselie.

3

Roer de groenten en de kruiden door de couscous. Breng op smaak met olijfolie en citroensap en kruid met peper en zout.

4

Serveer de tabouleh in een grote kom. Leg er blaadjes little gem-sla bij zodat je die kunt vullen met de tabouleh.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?