Tabouleh

tabouleh
(4)

Exotisch bijgerecht

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 6 personen

  • g couscous (voorgekookt)
  • kroppen sla (little gem)
  • komkommer
  • g verse munt (gehakt)
  • g bladpeterselie (gehakt)
  • lente-uien
  • ml olijfolie
  • ml citroensap

Bereidingswijze

1

Doe de couscous in een kom en giet er net zoveel heet water over tot er 1 cm boven de korrels staat. Laat weken tot alle vocht opgenomen is en roer los met een vork.

2

Spoel de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Meng met de lente-ui, de munt en de peterselie.

3

Roer de groenten en de kruiden door de couscous. Breng op smaak met olijfolie en citroensap en kruid met peper en zout.

4

Serveer de tabouleh in een grote kom. Leg er blaadjes little gem-sla bij zodat je die kunt vullen met de tabouleh.

Mini tuin maxi effect

Mini tuin maxi effect

Ook als je tuintje erg klein of bijna onbestaande is, kun je het nog mooi vullen met groeiend en bloeiend groen. Het grote geheim: elk miniem vrij plekje benutten, door bijvoorbeeld in de hoogte te werken of planten op te hangen. In dit boek vind je liefst 20 inspirerende, grappige en snel klaar projecten die kleur, focus en een ‘wow’-effect in huis of op je bescheiden buitenplek brengen. Zelfs een piepklein balkonnetje, een trede, een vensterbank of een muur kunnen volstaan! Van potten maak je bijzondere, heel persoonlijke blikvangers, en miniatuurplanten worden zonder veel moeite een tuin in ‘t klein. Laat je inspireren, duik in de wereld van de minituintjes en je zegt nooit meer dat jij geen plaats hebt voor planten!

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?