Tabouleh

In samenwerking met test

tabouleh
(3)

Exotisch bijgerecht

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 6 personen

  • g couscous (voorgekookt)
  • kroppen sla (little gem)
  • komkommer
  • g verse munt (gehakt)
  • g bladpeterselie (gehakt)
  • lente-uien
  • ml olijfolie
  • ml citroensap

Bereidingswijze

1

Doe de couscous in een kom en giet er net zoveel heet water over tot er 1 cm boven de korrels staat. Laat weken tot alle vocht opgenomen is en roer los met een vork.

2

Spoel de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Meng met de lente-ui, de munt en de peterselie.

3

Roer de groenten en de kruiden door de couscous. Breng op smaak met olijfolie en citroensap en kruid met peper en zout.

4

Serveer de tabouleh in een grote kom. Leg er blaadjes little gem-sla bij zodat je die kunt vullen met de tabouleh.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Juni

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Happy BBQ
  • Vakantie pasta
  • Kersen: zo zoet

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?