Recept

Tzatziki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit Griekse bijgerecht op basis van yoghurt en komkommer smaakt prima op warme dagen. Lekker bij gegrild vlees, bijvoorbeeld, of gewoon bij een frisse salade.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
  1. 1

    Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Rasp de komkommer.

  2. 2

    Doe de geraspte komkommer in een vergiet of in een sla-centrifuge en laat goed uitlekken. Pers de knoflook, hak de munt.

  3. 3

    Giet de Griekse yoghurt in een kom en roer alle ingrediënten erdoor. Laat de tzatziki minstens 2 uur staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tzatziki

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!