Slöngukaka

Ijslandse cake
(4)

Gebak uit Ijsland

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget

Ingrediënten

  • eieren
  • g suiker
  • g bloem
  • g aardappelzetmeel
  • g margarine
  • g bruine suiker
  • eidooier
  • el cacaopoeder
  • tl vanillesuiker
  • g melkchocolade (extra)

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 250°C.

Mix de eieren en de suiker. Voeg beetje bij beetje de bloem en aardappelmeel toe.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet het deeg erop. Spreid uit met een spatel.

3

Bak 10 minuten in de oven.

Verander dan de ovenstand in alleen warmte van onder. Test met je vinger of de cake klaar is. Als het deeg terugveert is de cake klaar.

4

Mix de margarine en bruine suiker. Voeg de eidooier toe en meng goed. Voeg vervolgens de cacao en vanillesuiker toe.

5

Besprenkel een stuk bakpapier lichtjes met suiker en leg hier de cake op. Verspreid de cacoacrème over de cake en rol strak op.
Eventueel kun je de cake nog overgieten met extra chocolade.

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

ik doe het met bittere chocolade

gepost door suske_5 op 01/09/2012 16:37 #

 
 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! februari

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Pasta, that's amore
  • Verleidelijke chocolade
  • Frivool met fruit
  • Machofood
  • 64 februarirecepten
  • Koken met Donna Hay
  • Onweerstaanbaar gebak met 'andere' suiker
  • Over oesters en andere libidoboosters

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?