Hutsepot

Hutsepot
(6)

Een echte Vlaamse topper

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 8 personen

  • g lamsschouder
  • g kalfsborst
  • g runderborst
  • braadworsten
  • g ongezouten buikspek
  • preiwitten
  • g rapen
  • stengels bleekselder
  • g spruiten
  • g winterwortelen
  • groene kool
  • ui (met kruidnagel ingeprikt)
  • blaadjes laurier
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij de kool in fijne repen. Schil de wortelen en snij ze in stukken. Schil de rapen en snij ze in kwartjes. Verwijder het harde stukje onderaan de spruitjes, verwijder verwelkte blaadjes. Snij de selder in boogjes en de prei in ringen.

2

Doe het vlees in een grote kookpan. Schenk er koud water bij tot alles net onder staat. Breng aan de kook en giet meteen af. 

3

Schep het vlees, behalve de worstjes, terug in de pan. Schep er weer water bij. 

4

Voeg er de ui met de kruidnagel en de laurier aan toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Dek af en laat 2 uur sudderen tegen de kook aan. 

5

Doe de groenten bij de bouillon. Dek weer af en laat nog een uur sudderen tegen de kook aan. 

6

Neem het spek uit de pan, snij het in plakjes. 

7

Verdeel de braadworsten in duimdikke stukken. Doe spek en worst weer in de pan. 

8

Laat nog 10 minuten goed doorwarmen. Serveer zo heet mogelijk, met gekookte aardappelen. 

Aardappelen kunnen er ook meteen bij, laat ze dan 20 minuten meekoken

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Fantastisch, op jouw leeftijd!!!! Grapje zeker....111 jaar?

gepost door hirondelle op 01/02/2011 22:25 #

 

Dit ga ik zeker proberen, lijkt me heel lekker !!!

gepost door Miëtte op 01/02/2011 21:59 #

 
 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! maart

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Surprise eitjes
     
  • Bakken als de beste
     
  • Gerechten waar je de eerste zon in proeft
     
  • 64 voorjaarsgerechten
     
  • Zalige zondagse lunch
     
  • Relaxed koken voor veel gasten
     
  • 5 x lam: met kruidenjasje of frisse couscous

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?