Hutsepot

Hutsepot
(6)

Een echte Vlaamse topper

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 8 personen

  • g lamsschouder
  • g kalfsborst
  • g runderborst
  • braadworsten
  • g ongezouten buikspek
  • preiwitten
  • g rapen
  • stengels bleekselder
  • g spruiten
  • g winterwortelen
  • groene kool
  • ui (met kruidnagel ingeprikt)
  • blaadjes laurier
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij de kool in fijne repen. Schil de wortelen en snij ze in stukken. Schil de rapen en snij ze in kwartjes. Verwijder het harde stukje onderaan de spruitjes, verwijder verwelkte blaadjes. Snij de selder in boogjes en de prei in ringen.

2

Doe het vlees in een grote kookpan. Schenk er koud water bij tot alles net onder staat. Breng aan de kook en giet meteen af. 

3

Schep het vlees, behalve de worstjes, terug in de pan. Schep er weer water bij. 

4

Voeg er de ui met de kruidnagel en de laurier aan toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Dek af en laat 2 uur sudderen tegen de kook aan. 

5

Doe de groenten bij de bouillon. Dek weer af en laat nog een uur sudderen tegen de kook aan. 

6

Neem het spek uit de pan, snij het in plakjes. 

7

Verdeel de braadworsten in duimdikke stukken. Doe spek en worst weer in de pan. 

8

Laat nog 10 minuten goed doorwarmen. Serveer zo heet mogelijk, met gekookte aardappelen. 

Aardappelen kunnen er ook meteen bij, laat ze dan 20 minuten meekoken

Allemaal patatjes

Allemaal patatjes

Doordeweeks of feestelijk, aardappelen kunnen echt elke dag. Allemaal patatjes! bevat 66 recepten, waarin alle mogelijke bereidingswijzen aan bod komen: stoven, bakken, grillen, frituren, of goudgeel laten gratineren in de oven. Hun pure smaak proef je als je ze kookt of stoomt, maar ze doen het ook goed in soep, salades, puree of stoemp. Makkelijk en snel, niet duur én gezond: deze patatjes hebben het allemaal.

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Fantastisch, op jouw leeftijd!!!! Grapje zeker....111 jaar?

gepost door hirondelle op 01/02/2011 22:25 #

 

Dit ga ik zeker proberen, lijkt me heel lekker !!!

gepost door Miëtte op 01/02/2011 21:59 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?