Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep
(85)

Stevig soepje waar je amper werk aan hebt

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • bloemkool (in roosjes)
  • ui (gesnipperd)
  • l kippenbouillon
  • g boter
  • kruidenboeket (peterselie, tijm, laurier)
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snipper de ui.

Verdeel de bloemkool in roosjes.

2

Fruit de ui in 25 g boter. Doe er de bloemkool bij.

3

Schenk er de kippenbouillon over. Voeg er een kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier) aan toe en kruid met peper en zout. Laat 20 minuten zachtjes inkoken.

4

Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Bestrooi met gehakte peterselie.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?