Varkenshaasje met mosterdsaus

Varkenshaasje met mosterdsaus
(8)

Gentse mosterd is een begrip en bijzonder lekker in dit gerecht

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g varkenshaas
  • sjalot
  • kl mosterd (bv. Stropkes mosterd van Tierenteyn)
  • dl vleesfond
  • dl room
  • takje verse salie (of 1 kl gedroogde salie)
  • teentjes knoflook
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 175° C.

Pel en snipper de sjalot en snij de knoflook in kwartjes. 

2

Leg ze met de salieblaadjes op een groot vel lichtjes beboterd bakpapier. Leg er het gekruide varkenshaasje bij, met een nootje boter erbovenop. Vouw dicht en zet 15 minuten in de oven. 

3

Vouw het papier met het gekruide varkenshaasje open en laat het vlees 5 minuten bijkleuren onder de hete grill. Hou het warm onder aluminiumfolie. 

4

Vang het braadvocht op. Laat het met de sjalot, de knoflook en de fond 2 minuten doorkoken. Zeef de saus en druk de sjalot en knoflook uit. 

5

Breng de saus weer aan de kook. Doe er de room bij en laat 2 minuten stevig inkoken. 

6

Roer, van het vuur af, de mosterd door de saus. Kruid bij met peper en zout. Serveer in niet te fijne plakken, met de hete saus. 

Verwante recepten

Er zijn 3 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

na 15 minuten in de oven is het vlees nog niet gaar, heb er zeker nog 20 minuten aan toegevoegd en daarna onder de grill

gepost door croky1 op 10/03/2013 20:25 #

 

Hallo Claudia,

misschien komt dit omdat je geen juiste room hebt bijgevoegd? Sommige romen zijn niet geschikt om 'dikke' sauzen mee te maken. Ik gebruik altijd de brikjes van 'het witte product' van Colruyt (40%) en na even in te koken heb ik altijd een goede dikte.
Misschien dat dit helpt! Succes!

Dorothy

gepost door DoroV op 04/12/2011 13:13 #

 

ik kreeg mijn mosterd saus niet op dikte iemand een tip?

gepost door claudiavangestel op 20/09/2011 11:16 #

 
 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage

Jouw keukenhulpje tijdens de feestdagen

Bousin2

Ideaal voor een heerlijke pauze, op je boterhammen of bij het aperitief. De romige Boursin-kazen geven een smaakvolle twist aan élk gerecht. Met de feestdagen in het vooruitzicht hou je dit smaakbommetje maar beter bij de hand. Als een last-minute hapje, denk aan de nieuwe Boursin rolletjes

Ontdek het hier !

Libelle-Lekker & Boursin