Rabarberconfituur

rabarberconfituur
(15)

Met grenadine voor de kleur

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Aantal porties:  

Ingrediënten voor 4 porties

  • kg rabarber
  • g geleisuiker
  • citroensap
  • vanillestokjes
  • el grenadine

Bereidingswijze

1

Spoel de rabarberstrengels, snij ze in stukken en doe ze in een kookpan.

2

Snij de vanillestokjes overlangs open en schraap het merg bij de rabarber. Doe er ook de stokjes zelf bij, de geleisuiker en het citroensap. Breng al roerend aan de kook en laat zo lang koken als op de suikerverpakking vermeld staat.

3

Verwijder de vanillestokjes. Roer de grenadine door de confituur.

4

Schep de confituur in schone bokaaltjes, draai er meteen het deksel op en zet de potjes ondersteboven. Laat afkoelen en bewaar op een koele en droge plaats.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! februari

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Pasta, that's amore
  • Verleidelijke chocolade
  • Frivool met fruit
  • Machofood
  • 64 februarirecepten
  • Koken met Donna Hay
  • Onweerstaanbaar gebak met 'andere' suiker
  • Over oesters en andere libidoboosters

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?