Rabarberconfituur

rabarberconfituur
(24)

Met grenadine voor de kleur

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Aantal porties:  

Ingrediënten voor 4 porties

  • kg rabarber
  • g geleisuiker
  • citroensap
  • vanillestokjes
  • el grenadine

Bereidingswijze

1

Spoel de rabarberstrengels, snij ze in stukken en doe ze in een kookpan.

2

Snij de vanillestokjes overlangs open en schraap het merg bij de rabarber. Doe er ook de stokjes zelf bij, de geleisuiker en het citroensap. Breng al roerend aan de kook en laat zo lang koken als op de suikerverpakking vermeld staat.

3

Verwijder de vanillestokjes. Roer de grenadine door de confituur.

4

Schep de confituur in schone bokaaltjes, draai er meteen het deksel op en zet de potjes ondersteboven. Laat afkoelen en bewaar op een koele en droge plaats.

Superkorting voor Libelle Lekker lezeressen op Shedeals.be

-€ 129 op de digitale centrifuge van Solis!

€ 129 korting op de digitale centrifuge van Solis!

Ben jij ook zo verzot op fruit- en groentesapjes? Dan hebben wij een mooie aanbieding voor jou! Met deze sapcentrifuge zijn je sapjes meteen klaar en kan je fris en gezond aan je dag beginnen. Zo kan je dag echt niet meer stuk!

Tijdelijk voor maar € 99.95 € 229.00 Nu kopen

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

voor diabetes de zelfde bereiding maar zonder suiker , lichtjes laten afkoelen en zoetmiddel bijvoegen anders heeft het zoetmiddel geen smaak meer

gepost door wortelken op 07/08/2015 17:26 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?