Rijstballetjes

rijstballetjes
(1)

Lekker als hapje en voorgerecht

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g risottorijst (gekookt en volledig afgekoeld)
  • g parmezaan
  • el bladpeterselie (gehakte)
  • eieren
  • g mozzarella
  • bloem
  • paneermeel
  • frituurolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Roer de rijst los in een kom. Rasp er de parmezaan over en roer goed.

2

Kruid de rijst met peper en zout, strooi er de peterselie bij. Klop 2 eieren los en roer ze door de rijst. Meng goed.

3

Neem telkens een portie rijst en vorm er een bolletje van.

4

Duw in het midden een blokje mozzarella en druk er de rijst helemaal rond. Rol er gladde balletjes van zonder barstjes.

5

Klop 1 ei los met een vork. Wentel de rijstballetjes eerst in bloem.

6

Wentel ze dan in losgeklopt ei en vervolgens in paneermeel.

7

Verhit de olie tot 180° C. Frituur de rijstballetjes in porties goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat ze drogen op keukenpapier. Serveer ze warm, zodat de kaas zacht en vloeibaar is.

Mini tuin maxi effect

Mini tuin maxi effect

Ook als je tuintje erg klein of bijna onbestaande is, kun je het nog mooi vullen met groeiend en bloeiend groen. Het grote geheim: elk miniem vrij plekje benutten, door bijvoorbeeld in de hoogte te werken of planten op te hangen. In dit boek vind je liefst 20 inspirerende, grappige en snel klaar projecten die kleur, focus en een ‘wow’-effect in huis of op je bescheiden buitenplek brengen. Zelfs een piepklein balkonnetje, een trede, een vensterbank of een muur kunnen volstaan! Van potten maak je bijzondere, heel persoonlijke blikvangers, en miniatuurplanten worden zonder veel moeite een tuin in ‘t klein. Laat je inspireren, duik in de wereld van de minituintjes en je zegt nooit meer dat jij geen plaats hebt voor planten!

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?