Rijstballetjes

rijstballetjes
(1)

Lekker als hapje en voorgerecht

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g risottorijst (gekookt en volledig afgekoeld)
  • g parmezaan
  • el bladpeterselie (gehakte)
  • eieren
  • g mozzarella
  • bloem
  • paneermeel
  • frituurolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Roer de rijst los in een kom. Rasp er de parmezaan over en roer goed.

2

Kruid de rijst met peper en zout, strooi er de peterselie bij. Klop 2 eieren los en roer ze door de rijst. Meng goed.

3

Neem telkens een portie rijst en vorm er een bolletje van.

4

Duw in het midden een blokje mozzarella en druk er de rijst helemaal rond. Rol er gladde balletjes van zonder barstjes.

5

Klop 1 ei los met een vork. Wentel de rijstballetjes eerst in bloem.

6

Wentel ze dan in losgeklopt ei en vervolgens in paneermeel.

7

Verhit de olie tot 180° C. Frituur de rijstballetjes in porties goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat ze drogen op keukenpapier. Serveer ze warm, zodat de kaas zacht en vloeibaar is.

Superkorting voor Libelle Lekker lezeressen op Shedeals.be

Lovely Spring Goodiebag van Flair

Lentekriebels: Lovely Spring Goodiebag van Flair

Daar is de lente, daar is de zon! Voel jij de lentekriebels al opkomen? Wij in ieder geval wel en daarom verwennen we je nu met een frisse lente goodiebag vol leuke producten. Van frisse zonnecrème tot fruitige Appletiser, vrolijke nail art en nog veel meer!

Tijdelijk voor maar € 24.95 € 102.32 Nu kopen

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! maart

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Surprise eitjes
     
  • Bakken als de beste
     
  • Gerechten waar je de eerste zon in proeft
     
  • 64 voorjaarsgerechten
     
  • Zalige zondagse lunch
     
  • Relaxed koken voor veel gasten
     
  • 5 x lam: met kruidenjasje of frisse couscous

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?