Rijstballetjes

rijstballetjes
(1)

Lekker als hapje en voorgerecht

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g risottorijst (gekookt en volledig afgekoeld)
  • g parmezaan
  • el bladpeterselie (gehakte)
  • eieren
  • g mozzarella
  • bloem
  • paneermeel
  • frituurolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Roer de rijst los in een kom. Rasp er de parmezaan over en roer goed.

2

Kruid de rijst met peper en zout, strooi er de peterselie bij. Klop 2 eieren los en roer ze door de rijst. Meng goed.

3

Neem telkens een portie rijst en vorm er een bolletje van.

4

Duw in het midden een blokje mozzarella en druk er de rijst helemaal rond. Rol er gladde balletjes van zonder barstjes.

5

Klop 1 ei los met een vork. Wentel de rijstballetjes eerst in bloem.

6

Wentel ze dan in losgeklopt ei en vervolgens in paneermeel.

7

Verhit de olie tot 180° C. Frituur de rijstballetjes in porties goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat ze drogen op keukenpapier. Serveer ze warm, zodat de kaas zacht en vloeibaar is.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

Libelle Shop


Meer producten