Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven
(37)

Een stukje vis met een heerlijke groentekrans

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • kabeljauwfilets
  • plakjes citroen
  • tomaten
  • g wortelen
  • g diepvries erwten
  • dl visbouillon
  • boter
  • takjes tijm
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Maak de wortelen schoon en snij ze in blokjes. 

Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes. 

Snij de ui in ringen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Stoof de ui aan in wat boter. Voeg er de worteltjes bij en laat 3 minuten bakken. Voeg er de doperwtjes en de tomatenblokjes bij en blus met de visbouillon. Kruid met peper en zout. Laat nog 3 minuten garen.

3

Doe de groenten met het vocht in een ovenschotel, leg er de stukken kabeljauwfilet op. Kruid de vis met peper en zout en leg op elk plakje citroen en een takje tijm.

4

Zet de schotel in de oven gedurende 30 tot 35 minuten, naargelang de dikte van de vis. Lepel er regelmatig het braadvocht over.

Lekker met rijst of aardappelpuree

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Er staat geen ui bij de ingrediënten!

gepost door mqu op 10/03/2013 19:58 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?