Pasta met broccoli, gerookte zalm en champignons

Pasta met broccoli, gerookte zalm en champignons
(32)

Lekkere combinatie

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g pastastrikjes
  • g gerookte zalm
  • bakje witte champignons
  • broccoli
  • rode ui
  • el bloem
  • glas witte wijn
  • dl gevogeltebouillon
  • dl room
  • boter
  • cayennepeper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Maak een broccoli schoon en verdeel in roosjes.

Snij een de champignons in plakjes.

Snij een de ui in ringen.

Snij de gerookte zalm in reepjes.

2

Kook de pasta beetgaar in voldoende gezouten water.

3

Blancheer de broccoli beetgaar. Stoof de champignons in wat boter. Bestrooi met 2 eetlepels bloem en roer goed. Blus met een glas witte wijn en roer tot alle bloem tot een dikke saus vermengd is.

4

Voeg er nog 3 dl gevogeltebouillon bij, kruid met zout en cayennepeper en laat indikken. Voeg er 2 dl room bij, de broccoliroosjes en de rode uiringen, en roer om.

5

Verdeel de pasta over 4 borden, schenk er de groentesaus over en werk af met de gerookte zalmreepjes.

De gerookte zalm kan je vervangen door gekookte ham of gerookte kip

Superkorting voor Libelle Lekker lezeressen op Shedeals.be

Lovely Spring Goodiebag van Flair

Lentekriebels: Lovely Spring Goodiebag van Flair

Daar is de lente, daar is de zon! Voel jij de lentekriebels al opkomen? Wij in ieder geval wel en daarom verwennen we je nu met een frisse lente goodiebag vol leuke producten. Van frisse zonnecrème tot fruitige Appletiser, vrolijke nail art en nog veel meer!

Tijdelijk voor maar € 24.95 € 102.32 Nu kopen

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! maart

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Surprise eitjes
     
  • Bakken als de beste
     
  • Gerechten waar je de eerste zon in proeft
     
  • 64 voorjaarsgerechten
     
  • Zalige zondagse lunch
     
  • Relaxed koken voor veel gasten
     
  • 5 x lam: met kruidenjasje of frisse couscous

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?