Pasta met broccoli, gerookte zalm en champignons

Pasta met broccoli, gerookte zalm en champignons
(41)

Lekkere combinatie

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g pastastrikjes
  • g gerookte zalm
  • bakje witte champignons
  • broccoli
  • rode ui
  • el bloem
  • glas witte wijn
  • dl gevogeltebouillon
  • dl room
  • boter
  • cayennepeper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Maak een broccoli schoon en verdeel in roosjes.

Snij een de champignons in plakjes.

Snij een de ui in ringen.

Snij de gerookte zalm in reepjes.

2

Kook de pasta beetgaar in voldoende gezouten water.

3

Blancheer de broccoli beetgaar. Stoof de champignons in wat boter. Bestrooi met 2 eetlepels bloem en roer goed. Blus met een glas witte wijn en roer tot alle bloem tot een dikke saus vermengd is.

4

Voeg er nog 3 dl gevogeltebouillon bij, kruid met zout en cayennepeper en laat indikken. Voeg er 2 dl room bij, de broccoliroosjes en de rode uiringen, en roer om.

5

Verdeel de pasta over 4 borden, schenk er de groentesaus over en werk af met de gerookte zalmreepjes.

De gerookte zalm kan je vervangen door gekookte ham of gerookte kip

Superkorting voor Libelle Lekker lezeressen op Shedeals.be

-€ 129 op de digitale centrifuge van Solis!

€ 129 korting op de digitale centrifuge van Solis!

Ben jij ook zo verzot op fruit- en groentesapjes? Dan hebben wij een mooie aanbieding voor jou! Met deze sapcentrifuge zijn je sapjes meteen klaar en kan je fris en gezond aan je dag beginnen. Zo kan je dag echt niet meer stuk!

Tijdelijk voor maar € 99.95 € 229.00 Nu kopen

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Super lekker... Heel veel fan's aan tafel... Meer dan een aanrader... Top !!!

gepost door Diana Jacobs op 16/12/2015 18:59 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?