Koken voor grote groepen

De mooiste feesttafel

5 tips om een heerlijk diner voor te zetten aan een grote groep.

Of je nu met vrienden een huisje in de Ardennen gehuurd hebt, de vrienden van je kinderen wil verrassen op een uitgebreid menu of gewoon een verjaardagsdiner organiseert, koken voor grote groepen vraagt om een speciale aanpak. Met deze 5 tips kom je al een heel eind.

  1. Hou het simpel: maak een deel van je menu vooraf en vries het in. Of kies voor vooraf geschilde aardappelen, geraspte worteltjes of gesnipperde ui.
  2. Werk altijd met kwaliteitsvolle en verse producten, zo ben je zeker dat je recept zal slagen.
  3. Maak een plan: schrijf vooraf op wat je wil maken en in welke volgorde. Het is al moeilijk genoeg om het overzicht te houden.
  4. Experimenteer niet: maak iets klaar waarvan je weet dat het zal lukken.
  5. Zorg voor instant sfeer: kleed de tafel leuk aan, serveer je eten in felgekleurde bowls of zet je bestek in vaasjes op tafel. Het oog wil ook wat.

Tags:

Groenten en fruit in potten of tuinen

Groenten en fruit in potten of tuinen

Groenten en fruit, zelf gekweekt in je eigen tuin of in potten: ze zijn gezond en super vers. Misschien denk je er al langer over, maar weet je niet goed hoe er aan te beginnen? Dan kan dit boek je helpen en inspireren. Stap voor stap leer je aardappelen en prei, aardbeien en kersen en nog veel meer lekkers te kweken. Kies eerst voor de makkelijkste plantjes, die geen enkele beginner zullen teleurstellen: sla in een bloembak op de vensterbank, kruiden in een pot... Zodra je wat ervaring hebt, zet je de volgende stap en mag het wat moeilijker. Een appelboompje in een bloembak misschien? Dankzij de duidelijke beschrijvingen en de slimme tips oogst je na enkele maanden je eerste eigen groenten en fruit. Smakelijk!
Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

uitgebreid zoeken »

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?