Tomaten in alle soorten

tomaten

In bolognaisesaus, op de pizza, in een slaatje, in soep, gevuld met spinazie,... tomaten zitten in zoveel lekkere dingen dat we gewoon niet zonder zouden kunnen. Er zijn heel wat verschillende soorten tomaten... we stellen ze je even voor zodat je weet welke je het best gebruikt voor wat.

Losse tomaten

De meest gegeten tomaat in België is de Baron. Dit is een traditionele vleestomaat met veel smaak. De sappige tomaat heeft veel bereidingsmogelijkheden.

Ook de Coeur de Boeuf zal je misschien bekend in de oren klinken? Hij heeft een aparte vorm en twee kleuren. Deze tomatensoort smaakt een beetje zuur waardoor ze lekker smaakt in een zuiders slaatje.

Nog een bekende tomaat is de Kumato. Deze heeft een iewat bruine kleur en een specifieke smaak. Ook de Kumato kan je best gebruiken in slaatjes.

Prince is een tomaatsoort die lang houdbaar is. Je kan deze tomaat het best gebruiken in salades. Ook om te koken of te grillen is de Prince erg geschikt.

Als je een langwerpige gedeukte tomaat tegenkomt, is dit waarschijnlijk een Eleganto. Hij heeft een stevige mediterrane smaak en een frisse geur. De Eleganto is geschikt voor salades of om tussen broodjes te leggen.

De Sweet Pink is een rozige tomaat. Ze smaakt een beetje zoet en kan zowel in warme als koude gerechten gebruikt worden.

Trostomaten

Torrito-tomaten zijn geen onbekende tomaten. Ze zijn pruimvorming en hangen met 9 aan een tros. Je gebruikt ze als snack.

De prunella-trostomaten zijn kleine, pruimvormige vruchten. Het vruchtvlees is vast en is net zoals de Sweet Pink erg lekker in koude en warme bereidingen.

De Elita heeft zo'n 5 tomaten per tros. De tomaat is lang houdbaar en vooral lekker in salades.

Pittoresk is ene middelgrote trostomaat die ook goed houdbaar is. Hij is ideaal om op te vullen.

Princess zijn grote tomaten met een dieprode kleur. Ze zijn heerlijk om uit het vuistje te eten met een beetje zout erop.

Meer weten over tomaten? Dan moet je hier zijn!

 


Tags:

Groenten en fruit in potten of tuinen

Groenten en fruit in potten of tuinen

Groenten en fruit, zelf gekweekt in je eigen tuin of in potten: ze zijn gezond en super vers. Misschien denk je er al langer over, maar weet je niet goed hoe er aan te beginnen? Dan kan dit boek je helpen en inspireren. Stap voor stap leer je aardappelen en prei, aardbeien en kersen en nog veel meer lekkers te kweken. Kies eerst voor de makkelijkste plantjes, die geen enkele beginner zullen teleurstellen: sla in een bloembak op de vensterbank, kruiden in een pot... Zodra je wat ervaring hebt, zet je de volgende stap en mag het wat moeilijker. Een appelboompje in een bloembak misschien? Dankzij de duidelijke beschrijvingen en de slimme tips oogst je na enkele maanden je eerste eigen groenten en fruit. Smakelijk!
Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

uitgebreid zoeken »

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?